Μάλιστα, προς τιμήν του το google έχει ειδικά για την περίσταση ένα pacman και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες του να παίξουν. Και να είστε σίγουροι ότι δεν είναι και λίγοι αυτοί που το κάνουν.
Μπορεί τα χρόνια να περνούν και η τεχνολογία να εξελίσσεται, μαζί και τα παιχνία, ωστόσο κάποιες αξίες παραμένουν κλασικές. Και το pacman, όπως και να το κάνουμε, είναι μία από αυτές...
Στο logo της σήμερα έχει βάλει το Pac man σε μορφή flash, το οποίο μπορεί ο χρήστης να παίξει με τα βελάκια του πληκτρολογίου.
Παράλληλα, ο χρήστης μπορεί να ακούει την αυθεντική μουσική του παιχνιδιού την ώρα που θα παίζει.
Επίσης στη θέση του κουμπιού “αισθάνομαι τυχερός” έχει τοποθετήσει την ένδεικη “insert coin”, όπως στα παλιά ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Ο κόσμος έχει πωρωθεί με το pacman που έβαλε το google στην κεντρική του σελίδα. Παίζουν όλοι σαν τρελοί, ειναι το πιο πετυχημένο Doodle που έχει βάλει ποτέ. Μπορείτε να παίξετε διπλο, με τον pacman και τη Miss pacman στην οθόνη αρκεί να πατήσετε δυο φορές το "ρίξε κέρμα". Τον pacman τον ελέγχεται με τα βελάκια κανονικά ενώ τη miss pacman με τα w,a,d,s
Το παιχνίδι ενεργοποιείται είτε κάνοντας κλικ πάνω στο logo της Google είτε πατώντας ‘Insert Coin’! Αν πατήσετε δύο φορές Insert Coin τότε μπορείτε να παίξετε μαζί με έναν φίλο σας.
Το Pac-Man είναι ένα βιντεοπαιχνίδι της Namco και το δημοφιλέστερο arcade game όλων των εποχών. Εμφανίσθηκε πρώτη φορά στις 12 Μαΐου 1980 στην Ιαπωνία με το όνομα «Puck-Man». Το πρώτο αυτό όνομα προέρχεται από την ιαπωνική λέξη «πάκου», η οποία στα ιαπωνικά συμβολίζει το θόρυβο που κάνει κανείς ανοιγοκλείνοντας το στόμα του. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Τόρου Ιβατάνι. Το 1981 δημοσιεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Midway με το όνομα Pac-Man, επειδή η επιγραφή «Puck-Man» με ευκολία μπορούσε να μετατραπεί σε «*uck-Man». Σαν παιχνίδι όμως ήταν το ίδιο όπως η ιαπωνική έκδοση με μόνη διαφορά ότι τα φαντάσματα δεν λέγονταν άλλο Akabei, Pinky, Aosuke και Guzuta, αλλά Blinky, Pinky, Inky και Clyde.
Το παιχνίδι είναι απλό: ο παίκτης οδηγεί ένα smiley, (τον Pac-Man) μέσα σε ένα λαβύρινθο και πρέπει να "φάει" όλες τις τελείες που βρίσκονται εκεί, δίχως όμως να πιαστεί από τα τέσσερα φαντάσματα που επίσης κινούνται μέσα στο λαβύρινθο. Στις τέσσερις γωνίες του λαβύρινθου υπάρχουν τελείες μεγαλύτερες από τις υπόλοιπες, τα λεγόμενα «power pills» ή «energizers». Αφού ο Pac-Man φάει μία από αυτές, για λίγο διάστημα τα φαντάσματα παίρνουν χρώμα μπλε και προσπαθούν να αποφύγουν τον Pac-Man, που τώρα μπορεί να τα φάει. Αφού φάει όλες τις τελείες, προχωράει σε άλλο λαβύρινθο. Το παιχνίδι παιζόταν με joystick.
Μέχρι σήμερα εμφανίστηκαν αμέτρητοι κλώνοι, παραλλαγές και μετεξελίξεις του παιχνιδιού για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Το αυθεντικό Pac-Man λειτουργεί σε σύγχρονο υπολογιστή με εξομοιωτή.